Prosta, szybka i przede wszystkim smaczna sałatka na bazie brokułów z lekkim, czosnkowym sosem.
Składniki:
1 brokuł
4łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka musztardy
3 łyżki płatków migdałowych
sól
pieprz
1 opakowanie sera fety
Wykonanie:
brokuła dzielimy na "różyczki", wrzucamy na 4 minuty do wrzącej, osolonej wody.
Ugotowanego i odcedzonego układamy na talerzu. Na wierzch kładziemy pokrojony w kostkę ser feta.
SOS: jogurt, sól, pieprz, musztardę i rozgnieciony czosnek łączymy ze sobą, mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy ułożonego na talerzu brokuła z serem.
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i posypujemy całość sałatki.
tadaaa! Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz