poniedziałek, 30 marca 2015

Indyk na obiad raz!

Pseudo Spaghetti


Kolejne szybkie danie, które wymaga od nas jedynie odrobiny zaangażowania. 
Na dzisiejszy obiad serwuję indyka z makaronem ryżowym i pestkami słonecznika. Dlaczego? Bo jest zdrowe, dietetyczne i szybkie- czyli słowa "tagi" do moich prawie wszystkich obiadów.

Składniki:
Mięso z indyka
makaron ryżowy
ulubione przyprawy
szczypta przyprawy "kucharek" lub zamiennik
2 łyżki pestek słonecznika

Mięso z indyka gotujemy w osolonej wodzie, dodajemy przyprawę "kucharek". Po ugotowaniu kroimy na małe kawałki. Makaron zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok 3 minuty, następnie odcedzamy wodę i mieszamy z mięsem. Dodajemy pestki słonecznika i ulubione przyprawy.
Być może nie wygląda to najlepiej, ale smakuje naprawdę nie źle :P

2 komentarze:

  1. A dla mnie wygląda mega zachęcająco jedynie co to pozbyłabym się kucharka, bo jest dla mnie za słony :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można i bez niego :) ja dodałam odrobinę dla smaku

      Usuń